Your kick, our drive!

Groen ondernemen

Groen ondernemen zonder ‘geiten wollen sokken’. 

Wij zijn in 1999 begonnen als idealistisch/commercieel bedrijf met als doel dat meer mensen de step zouden pakken om van deze geweldige sport te genieten. Goed voor je lijf en verfrissend voor je geest, en daarnaast nauwelijks belastend voor het milieu. De afgelopen jaren zijn wij continu bezig geweest om bewust te worden van het groene ondernemen. Ons groene bedrijfslogo staat hier symbool voor. Een eenvoudig lijstje van 10 punten is onze bijdrage aan een stabiel milieu.

1. Zonnepanelen zorgen voor zelfvoorziening in ons stroomverbruik. Wij verwarmen ons kantoor met een HR-eco-ketel voorzien van ‘Eneco Ecogas’. Wij gebruiken sinds 1999 voor de wintermaanden en minder zonnige dagen alleen ‘ecostroom’ in ons magazijn en kantoor.
2. Zo min mogelijk gebruik maken van onze bedrijfsbus, altijd ritten combineren. Zoveel mogelijk met de step of de fiets. Onze nieuwe bedrijfsbus (2018, Euro6) is natuurlijk voorzien van een roetfilter.
 
3. Transport van alle nieuwe steppen per container komt per binnenvaartschip naar ons magazijn in Hengelo, Dit ontlast het Nederlandse snelwegennet en transport per schip is minder belastend voor het milieu.
 Ophalen en bezorging van de pakketten en pallets geschiedt slechts 4x per week, dit uit milieu-economische overweging. Onze transporteurs (CTT en Wim Bosman) hebben de lean and green-award.
4. 100% Hergebruik van binnenkomende verpakkingsmaterialen als inpakfolie en karton. Bij nieuw te verzenden artikelen wordt dit weer gebruikt als verpakkingsmateriaal.
 Afvalscheiding van karton, plastic en verpakkingsfolie, oud ijzer en gft (compost), zorgt voor een minimale hoeveelheid restafval (980 liter per jaar).
5. Alle steppen die wij verkopen zijn tijdens het gebruik CO2-vrij, Onze electrische steppen laden wij met groene stroom van onze 40 zonnepanelen.
6. Onze steppen bevatten geen schadelijke stoffen. Alle steppen voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen. De buitenbanden, handvatten en andere kunststof onderdelen zijn vrij van de schadelijke stoffen PAK en Ftalaten. Alle steppen worden verpakt in dozen gemaakt
uit 100% ongebleekt oud papier.

IMG_6818


7. Wij gebruiken alleen led-lampen voor verlichting in magazijnen, kantoor en werkplaats. Tijdens pauzes gaan alle magazijnlampen uit.
8. Wij stimuleren leveranciers en producenten om ‘groen’ te kijken naar het bedrijfsproces.
9. MVO in de breedste zin van het woord, is al 20 jaar bij ons van toepassing.
10. Wij verzenden onze facturen per pdf als E-factuur. Daarnaast is al ons drukwerk (folders, leaflets, brieven, enveloppen, facturen) gemaakt van papier uit 100% oudpapier of FSC-hout en is vrij van optische bleekmiddelen.

Een groene onderneming is positief, maar we hopen ook dat we collega-bedrijven en consumenten inspireren om groen te denken en te handelen. Wellicht leuk om te weten: Binnen ons bedrijf werken we samen met een instelling voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. Uitpakken, monteren, verpakken en repareren vindt dus dagelijks plaats met een sociaal karakter onder deskundige begeleiding. Dit doen we gewoon omdat we het leuk vinden. Elkaar helpen, samen werken, zodat onze klanten lekker kunnen steppen, Dat is onze ‘drive’.